Hotel - Voeding 1ste graad

In de module Hotel–voeding maak je kennis met een aantal beroepen uit de hotel- en restaurantsector, de brood- en banketbakkerij en de slagerij. Hotel-voeding is eerder praktijkgericht. In het vak bakkerij/hotel/slagerij leer je wat voedingswaarden zijn, hoe ze zijn samengesteld, welke bereidingsmiddelen en huishoudelijke materialen je kan gebruiken. Je maakt ook kennis met de woordenschat in verband met bakkerij en slagerij.

Je past wat je leert toe in de praktijk (realisatietechnieken/praktijk bakkerij/hotel/slagerij): dranken en spijzen bereiden en opdienen, brood, gebak, chocolade- en suikerwaren maken, vleeswaren verwerken. Je leert de elementaire hygiëneregels en de noodzaak ervan.

De inrichting en uitrusting van een bakkerij, slagerij, keuken en restaurant en de regels die er heersen worden nader bekeken. Je bereidt zelf gerechten en verneemt zo meer over technieken zoals reinigen en snijden, gaar maken, koken en bakken, …

Let op: Voor deze optie heb je bijkomend een medisch attest nodig  waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!