Leerlingbegeleiding

Leerlingen staan centraal in het Atheneum Diksmuide. Daarom staat elk personeelslid klaar om leerlingen en ouders met raad en daad bij te staan. Daarnaast kan iedereen terecht bij de leerlingbegeleiders die zo veel mogelijk ondersteuning bieden op verschillende domeinen. Zo helpen we de leerlingen op weg bij het  leren en studeren, onder andere in de open leerschool waar onze eerstejaars leren samenvattingen maken, plannen, examens voorbereiden,… Jongeren met bepaalde leer- of aandachtsstoornissen krijgen bij ons begeleiding op maat  en indien nodig een aangepast handelingsplan. Voor de hogere jaren is er onderwijsloopbaanbegeleiding, onder andere met  projecten rond solliciteren en verder studeren.

Op het vlak van gezondheid en welbevinden zijn er tal van initiatieven zo is er een buddysysteem waar een zesdejaarsleerling zorg draagt voor een eerstejaarsleerling. Gezonde voeding, voldoende beweging en preventie rond gamen, sociale media en andere verleidingen waar jongeren mee in contact komen, staan bij ons centraal.


We hebben ook aandacht voor tegenslagen op het socio-emotionele vlak. Soms is een luisterend oor, een duwtje in de rug of wat peptalk voldoende. Soms ook niet. Daarom werken we nauw samen met externe hulpverleners zoals het CLB en het zorgteam. De deur van de leerlingbegeleiders staat met andere woorden open voor iedereen: leerlingen en hun ouders kunnen altijd langskomen om problemen van eender welke aard in alle vertrouwen te bespreken.

Zo wordt het Atheneum Diksmuide voor ieder een tweede thuis.