U zoekt een school waar uw kind

  • centraal staat;
  • in een gezonde omgeving de lessen kan volgen;
  • gestimuleerd wordt om haar/zijn talenten te ontdekken;
  • een sterke basis aan kennis, vaardigheden en attitudes meekrijgt;
  • waar de regels op een rechtvaardige en menselijke manier toegepast worden;
  • zorg op maat krijgt.

In GO! Atheneum Diksmuide heeft u de school gevonden die u zoekt voor uw kind.

De school omvat 2 campussen:

De campus ‘Grauwe Broedersstraat’, gelegen in een groene omgeving, omvat de eerste graad A, 1B en tweede graad tso en de tweede en derde graad aso-richtingen. Op deze campus kunnen alle aso-vakken en enkele vakken van tso-richtingen gevolgd worden.

Op de campus ‘Kaaskerkestraat’ worden de technische afdelingen ingericht, eveneens in een groene omgeving en kleinschalig. Deze campus herbergt vanaf de tweede graad Haarzorg, Verzorging, Metaal en Slagerij en daarnaast ook vanaf de derde graad de richtingen Informaticabeheer, Sociaal technische wetenschappen en Technische slagerij en vleeswaren. Onze richting Slagerij-Traiteur staat in heel Vlaanderen bekend voor zijn excellente opleiding van de nieuwe generatie slagers en traiteurs.

Een brede waaier aan richtingen en opties verzekert dat uw kind de juiste keuzes kan maken. De afgelopen jaren hebben wij ons reeds voorbereid op de nakende onderwijshervorming door het inrichten van ‘Talentmodules’, ‘Open leerschool’ en ‘Actief burgerschap’.

Binnen de eerste graad kunnen leerlingen uit 1A en 1B kiezen uit tal van talentmodules die ingericht worden onder de vorm van twee talentmodules van 2 uur te combineren tot 4 uur.

Via deze website hebt u een zicht op ons onderwijsaanbod en het dagelijks leven op onze campussen. Door de foto’s krijgt u ook een beeld van het leven op onze school.

Wij hopen u alvast te mogen ontmoeten op onze opendeurdag en/of onze infoavond. Indien gewenst kan u ook steeds een afspraak maken via het secretariaat (051/51 92 51). Wij komen ook steeds graag even langs bij u thuis indien u uitleg op maat wenst.

Wij heten u van harte welkom.

Namens het voltallige team en de directie