Talenten 1ste graad

 

Latijn 2u*/4u
Latijn richt zich tot leerlingen met grote belangstelling voor taal, cultuur en literatuur. Je maakt kennis met de eeuwenoude taal van de Romeinen. Je verwerft inzicht in abstracte taalstructuren, leert op een probleemoplossende manier met taal omgaan en verscherpt je algemene taalvaardigheid.
* kan enkel gekozen  worden met de optie STEM, cultuur of sport.
Economie en ondernemen 2u
In de module economie en ondernemen proeven de leerling van de economische relaties in onze samenleving (de consument, de bedrijven, de overheid, het buitenland). Ze ontdekken de grote wereld van de economie tijdens groepswerk en zelfstandig werk waarbij de leerkracht coach wordt. Op die manier wordt hun interesse geprikkeld en hun visie op de maatschappij verruimt.
Stem Wetenschappen 2 u
Bij STEM wetenschappen kijken we onderzoekend naar de wereld. Vanuit verwondering ga je op zoek naar antwoorden voor vragen die we ons stellen. Door te experimenteren, te observeren, terreinonderzoek uit te voeren, informatie te verwerven en te verwerken, leer je om te gaan met wetenschappelijke vaardigheden.
Stem Robotica & ICT 2 u
Ben je gebeten door een computervirus? In STEM robotica ICT leer je een eigen systeem te bedenken en de eerste kneepjes van robotica, programmeren en de computertaal. Je leert hoe computers denken en werken en gaat zelf aan de slag om je eigen robot te ontwikkelen en programmeren.
Cultuur 2 u

Cultuur is voor de leerlingen de geknipte kans om hun creatieve mogelijkheden te ontdekken, gebruiken en ontplooien. Er komen verschillende, creatieve en artistieke gebieden aan bod die je kunt verkennen en waarbij je je oefent in het ‘cultureel vaardig zijn’.

Sport 2u
In sport kunnen die leerlingen terecht die graag bewegen en die uit zijn op een kennismaking met een uiteenlopende waaier aan sporten. Je ontwikkelt je sociale vaardigheden (zoals samenwerken, leiding durven nemen, afspraken van fair play hanteren, verantwoordelijkheid nemen, regels aanvaarden, waarden en normen naleven …) en je leert aandacht te hebben voor een gezonde geest in een gezond lichaam.
Voeding en Maatschappij 2 u
Bij voeding en welzijn staat de mens centraal. Je leert basistechnieken voeding en je leert over een gezonde leefstijl. Daarnaast is er ook aandacht voor sociale vaardigheden en het gedrag van en de zorg voor de mens in de huidige, diverse maatschappelijke context.
Haarzorg & lifestyle 2 u
Ben je bezig met een verzorgd uiterlijk en kapsels? Heb je interesse in lifestyle en make-up? Ga je graag op zoek naar je persoonlijke stijl? Je maakt kennis met de belangrijkste basistechnieken haar- en schoonheidszorgen om uit te zoeken of dit iets voor jou is.
Slagerij & horeca 2 u
Voor leerlingen die graag aan de slag gaan met voeding en die willen weten hoe ze zelf eenvoudige, gezonde en lekkere bereidingen kunnen maken. Je maakt kennis met veelgebruikte voedingsmiddelen en met technieken uit de hotel- en restaurantsector, de brood- en banketbakkerij en de slagerij.
Metaaltechnieken 2u
Voor de leerlingen die zich wel eens de vraag stellen hoe een toestel werkt, de leerlingen die graag zelf de handen uit de mouwen steken, de leerlingen die hun eigen creaties écht willen maken. Bij metaaltechnieken maak je kennis met je technische vaardigheden en machines.